• Final_test.jpg
 • IMG_0025.jpg
 • IMG_0040.jpg
 • fakultet2.jpg
 • sportovi_sa_loptom.jpg
 • pr.jpg
 • atletika.jpg

Пројекција филма и панел дискусија

Пројекција филма Преко свих граница, заказана је у амфитеатру Факултета физичког васпитања и спорта УНИБЛ, за 23. jануар 2019. године с почетком у 18 часова.

Поред пројекције, биће одржана и панел дискусија ''Врхунски спорт-предности и мане''.

Учесници на дискусији су др Снежана Бјелић, редовни професор ритмичке гимнастике на Факултета физичког васпитања и спорта, др Душко Лепир, доцент на Факултету физичког васпитања и спорта и руководилац Лабораторије за психодијагностику и ментални тренинг Института за спорт Бања Лука, Соња Вујучић, државни првак у ритмичкој гимнастици и Ренеа Старчевић из Клуба ритмичке гимнастике ''Алегро''.

Ово је прилика да панелисти с публиком подијеле своје утиске о филму, али и да се говори о предности и манама овог врхунског спорта. 

Филм Преко свих граница је узбудљив поглед у немилосрдан свијет руске ритмичке гимнастике. Изјавом "Ти ниси људско биће, ти си атлетичарка!" обраћа се један од двојице немилосрдних тренера двадесетогодишњој Рити, која се припрема да би представљала Русију у ритмичкој гимнастици на Олимпијади у Бразилу. Припреме су тешке, поготово психички.

Колико год елегантно Рита ухватила обруч или закотрљала лопту, тренери увијек очекују више. Ријетки слободни тренуци кад с дечком разговара преко Скајпа или проводи вријеме с родитељима једино су вријеме топлине и утјехе. Филм говори о строгоћу у свијету руског спорта.

Организатор овог догађаја је продукцијска кућа ''Докудома'', основана у Бањој Луци, чланица Европске дистрибуционе мреже документарног филма ''Moving Docs'', а у сарадањи са Факултетом физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци.

Новости

 
 

Општи наставнички одсјек

... омогућава стицање знања и вјештина за професора физичког васпитања и спорта, за планирање, извођење и вредновање наставе у основним и средњим школама, као и осопособљавање студената за примјену иновација и савремене обазовне технологије у настави физичког васпитања.

Одсјек спорта

... обезбјеђује едукацију стручњака који ће имати савремена знања да се суоче са изазовима спорта у XXI стољећу. Научите како професионално управљати спортским активностима и клубовима, радом на тренажној технологији и спортском рекреацијом заснованом на најсавременијим спортским знањима и искуствима.

Студије другог циклуса

... имају за циљ формирање компетентног и самосталног стручњака, у складу са савременим трендовима у образовању у свијету, уз уважавање захтјева у вези са процесима на којима се савремено школовање заснива. Студенти упознају са интердисциплинарношћу струке и успјешно повезују знања различитих образовних подручја.

 
 

Електронски сервиси за студенте и запослене

Студије првог и другог циклуса Факултета за физичко васпитање и спорт
омогућавају Вам стицање научних стручних и практичних знања
из области физичке културе.

Контакт информације


 • Универзитетски град
  Булевар војводе Петра Бојовића 1А
  78000 Бања Лука

 • +387 (0)51 312-611, 312-612 централа

 • +387 (0)51 312-280 деканат / fax

 • +387 (0)51 312-607 секретар

 • +387 (0)51 312-281 рачуноводство