top of page
Search

Sastanak rukovodstva Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta sa ministrom omladine i sporta Srbije

Dana 12.05.2021. godine u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije u Beogradu održan je sastanak ministra Vanje Udovičića i rukovodstva Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci: dekana prof. dr Borka Petrovića i prodekana prof. dr Radenka Dobraša i prof. dr Aleksandra Kukrića.

Na sastanku je dogovorena zajednička saradnja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije prepoznao je naš Fakultet kao vodeću visokoobrazovnu ustanovu u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, pa je dogovorena pomoć za nabavku dijagnostičke opreme za potrebe Instituta za sport Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Zaključeno je da bi nabavka savremene dijagnostičke opreme značajno unaprijedila rad Instituta za sport Fakulteta.

Borko Petrović, dekan Fakulteta, istakao je da Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta ima mogućnost da ponudi svoje resurse (sportske objekte, sale, Institut za sport), koji bi omogućili da se dio trenažnog procesa i sportskih priprema reprezentativnih selekcija Republike Srbije svih uzrasnih kategorija iz svih oblasti sporta organizuju u gradu Banja Luka. Na taj način promovisali bi sport i značaj bavljenja istim, a što bi bilo značajno, kako za Fakultet i Univerzitet, tako i za grad Banju Luku.

Takođe, dogovoreno je i uspostavljanje poslovno-tehničke saradnje sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije od izuzetnog je značaja za Fakultet, a imajući u vidu velike sportske uspjehe u svim granama sporta sportista Republike Srbije.






55 views
bottom of page