Сарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета Шандонг

Проф. др Борко Петровић, декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци и проф. Ванг Феи, продекан Школе за физичку едукацију Универзитета Шандонг, потписали су 27. маја 2019. године Споразум о сарадњи.

Споразумом потписаним у просторијама Факултета физичког васпитања и спорта, предвиђено је да се сарадња одвија кроз заједничке активности и програме, у областима као што су размјена и мобилност истраживача, наставног и административног особља, размјена и мобилност студената свих циклуса студија.

У плану су и заједнички пројекти, курсеви, иновације и трансфер знања и технологија,програми цјеложивотног и стручног усавршавања. Споразум предвиђа и развој и унапређење наставног процеса, са фокусом на нове студијске програме и курикулуме, али и низ других важних активности.

Истог дана, делегација из Кине у којој су били и Гуо Сјуећинг, замјеник генералног секретара, Лиу Мингли, замјеник министра спољних послова и Џен Тијен из Асоцијације за образовну размјену између Србије и Кине, посјетили су Ректорат Универзитета у Бањој Луци.

Том приликом су се састали са проф. др Биљаном Антуновић, проректором за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ. На овом састанку се говорило о сарадњи два универзитета, и другим важним темама.

Састанку је просуствовао и проф. др Борко Петровић, Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, проф. др Александар Кукрић, директор Института за спорт и Јована Цвијић, секретар Факултета физичког васпитања и спорта.

Иначе, Универзитет Шандонг је један од водећих универзитета из Кине.

ФАКУЛТЕТ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА

Сарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета ШандонгСарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета ШандонгСарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета ШандонгСарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета Шандонг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета Шандонг

 

Контакт информације


  • Универзитетски град
    Булевар војводе Петра Бојовића 1А
    78000 Бања Лука

  • +387 (0)51 312-611, 312-612 централа

  • +387 (0)51 312-280 деканат / fax

  • +387 (0)51 312-607 секретар

  • +387 (0)51 312-281 рачуноводство